Hoofdgerecht: Gegrilde kipfilet met eigengemaakte pesto en farfalle
Grillen is een gezonde manier om kip te bereiden. Daarnaast is het mager en echt lekker.
Wat dit gerecht zo bijzonder maakt is dat je het gezonde ervan niet goed ziet en proeft. Zo kan je toch genieten van je eten en het is ook nog eens gezond. Daarom is dit het perfecte gerecht om gezond en fit te blijven.
Ingrediënten:
· Rasp van de schil van 1 citroen
· 400 g farfalle (strikjespasta)
· 3 kipfilets * 80 ml extra vierge olijfolie
· Klein bosje peterselie
· 1 teen knoflook
· 60 g Capriool bieslook (Drentse kaas)
· 60 g gepelde walnoten
Prijs: € 9,21
(zonder de Capriool kaas)
Prijs is afkomstig van de producten van www.ah.nl
Bereiden:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan die je licht invet met olijfolie. Bestrooi de kip met zout en peper en leg ze in de hete grillpan. Grill ze in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte van de kip) aan beide kanten gaar en goudbruin en bedruppel ze ondertussen, indien nodig, met wat extra olie. Terwijl de kip op het vuur staat, maal je de peterselie, knoflook, kaas, walnoten en het citroenrasp in de keukenmachine of staafmixer fijn. Voeg vervolgens de rest van de olie toe en maal tot een mooie, gladde pesto ontstaat. Meng de pesto door de pasta. Snijd de kip in schuine plakken. Schep op elk bord wat pasta met ernaast een paar plakken kipfilet.
Maak jouw eigen website met JouwWeb